Prispevki

 On

Jedilnik 14.4. – 20.4.2015

Prvo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Pečena kaša s koprivami
V zabojčku: 0,3 kg prosena kaša, 0,3 kg koprive, 0,3 kg korenje, 1kos nadzemna koleraba, strok česna, kisla smetana (po želji)
Ni v zabojčku: olje, sol
Koprive pokuhamo, odcedimo in sesekljamo. Segrejemo pečico na 200˚C. Na olju prepražimo korenje, kolerabo in česen. Zalijemo z vročo vodo, dodamo proseno kašo, kuhamo 15 minut. V gosto jed dodamo sesekljane koprive in kislo smetano. Vse stresemo v visoki pekač in pečemo v pečici 20 minut.

Zelena solata
V zabojčku: 0,4 kg solate, česen
Ni v zabojčku: sol, poper, olje
Solato očistimo in narežemo na manjše koščke. V posodico stremo česen, dodamo olje, kis, sol, poper, prelijemo preko solate, dobro premešamo.

Jabolčno hruškov kompot
V zabojčku: 0,5 kg jabolk II. razred, 0,5 kg hrušk, limona
Ni v zabojčku: žlička cimeta ali paliča cimeta
Jabolka in hruške narežemo na krhlje, ne lupimo jih, odstranimo peščišče. V posodo s sadjem dolijemo vodo, zavremo. Dodamo lupino polovice limone in cimet, kuhamo še 10 minut.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Juha s korenjevim zelenjem
V zabojčku: pol čebule, 2 stroka česna, šop korenja z zelenjem, krompir
Ni v zabojčku: poper, sol, janež

Zavrite 0,6 l vode ali zelenjavne osnove in dodajte čebulo, česen, korenjevo zelenje, janež in krompir. Solite in poprajte, naj vre še 8-10 minut, da se krompir zmehča. V mešalniku zmešajte v kremno juho ali dobro pretlačite, da postane juha kremna in zgoščena. Če želite blažji okus, dodajte nekaj olja.

Tortilja s koprivami
V zabojčku: 
0,25 kg moke, 0,5 kg koprive, 3 jajca, 0,5 kg skuta
Ni v zabojčku: 0,5 dcl olja, 1,5 dcl vode, poper, sol, muškatni orešček

V moko vmešamo sol. V vročo vodo dodamo olje. To postopoma vlivamo v moko in mešamo, da postane testo gnetljivo, v kepi. Testo mora biti voljno. Razdelimo ga na približno 10 kosov, lahko več za manjše tortilje, iz naredimo iz njih kroglice. Te pokrijemo ali zavijemo v folijo, naj počivajo 10 minut. Potem ji razvaljamo v okrogle tanke palačinke (valjamo, po malem obračamo levo ali desno, občasno pa obrnemo tudi na drugo stran palačinke). 

Pečemo jih na vroči ponvi pol minute na eni strani, pol minute na drugi strani. Če je tortilja napihne prej, zmanjšamo temperaturo. Koprive blanširamo, česen na hitro prepražimo, da zadiši. Iz treh beljakov stepemo trd sneg. V ohlajene koprive dodamo rumenjake in skuto, nato vmešamo sneg. Nadevamo tortilje, pečemo 25 min na 180°C.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Oznake:

Od 1. do 15. avgusta smo na počitnicah!

Naročite lahko seveda tudi v tem času, veseli bomo, a vaš zabojček bomo dostavili 15. avgustu.

V tem času smo tudi izklopili telefone, takokoreč smo nedosegljivi.

Potem pa se spet vidimo prav vsak teden, tja do božiča.

vaši zabojčkarji