Otroški jedilnik od 1. do 5. aprila

Pozdravljeni.

V zadnjih tednih čisto po naključju srečujem ljudi, s katerimi čisto po naključju ugotovimo, da sem jaz tista, ki piše otroške Zabojčkove jedilnike, oni pa tisti, ki jih čisto po naključju berejo. Danes sem iz firbca pobrskala po arhivu jedilnikov in ugotovila, da se družimo že pol leta! Meni je neverjetno hitro minilo. Šest krat štiri do pet jedilnikov na mesec je pa tudi že kar precejšnja zaloga idej za zdrave in hitro pripravljene obroke. In če vam jedilnik tega tedna ne diši preveč, lahko pobrskate po arhivu in najdete kaj malo drugače dišečega.

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: smoothie (pomaranča, rdeča pomaranča, pesa, pest regrata)
M: pirin zdrob z naribanim jabolkom
K: velika skleda motovilca s polnozrnatimi testeninami, fižolom, popečenim
tofujem ter naribanim korenčkom in peso;
M: mandarina

torek
Z: avokadov čokoladni puding
M: dan prej namočeni mandlji
K: skleda radiča s fižolom in redkvicami, pomfri (pečen v pečici), pečene
piščančje perutničke
M: rdeči in oranžni pomarančni krhlji

sreda
Z: smoothie (banana, pomaranča, špinača, pest namočenih ovsenih kosmičev)
M: kamutov kruh s čičerikinim namazom*
K: lečina enolončnica s pastinakom, korenčkom in brokolijem
M: stebelna zelena, ki jo pomakamo v tahini

četrtek
Z: pečena prosena kaša z mletimi lešniki
M: mandarine
K: file brancina na žaru, dušeno zelje z rdečo lečo, zelena solata
M: ovseni kruh s skutnim namazom (skuta, malo mleka, česen, kalčki)

petek
Z: eko keksi z medom, limonada
M: belo-rumeno-oranžne kockice (pastinak, korenje)
K: narastek iz prosene kaše in parjene zelenjave (čebula, brokoli, cvetača)
M: sadno nabodalo (kivi, banana, jabolko)

CHASKIN RECEPT TEDNA

čičerikin namaz

Potrebujemo:
– skodelico kuhane čičerike (okrog 250g)
– 4 sušene paradižnike
– majhen strok česna
– nekaj kapljic limoninega soka
– 3 žlice olivnega olja
– sol
– 30 na drobno zrezanih črnih oliv

Priprava:

Vse sestavine, razen oliv, stresemo v mešalnik. Dodamo nekaj vode in
mešamo, dokler ne dobimo gladkega namaza. Čisto na koncu v namaz vmešamo še
olive. Postrežemo na kosu dobrega domačega kruha ali kot pomako za zelenjavne palčke (korenček, pesa, pastinak, stebelna zelena … )

Dober tek!