otroški jedilnik od 18. do 22. februarja

Pozdravljeni. Sneg, sneg, sneg, trenutno je pogled iz našega stanovanja zelo črno bel 🙂 Prav lep prizor. Fino smo si razdelili delo; jaz za računalnikom, z nogami pod odejo, pišem tedenski jedilnik, moški in otroški del družine pa se zunaj druži z lopatami in sosedi. Glede na to, da imamo v bližnji soseski kar nekaj malčkov, starih pod 3 leta, smo se dogovorili, da se sneg meče na velik kup na zelenico, tako bomo (če ne bo dežja) še cel teden lahko uživali in se drsali po riti in učili plezati. Uživancija na kvadrat! Enako želim tudi vam 🙂

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: sveže stisnjen pomarančni sok, polnozrnati višnjevi muffini
M: prosene rezine s suhimi slivami
K: zelenjavna zloženka (blitva, cvetača, por, čebula, začimbe,     bešamelna omaka iz riževe moke)
M: suhi kakijevi krhlji

torek
Z: koruzni kosmiči s kozjim jogurtom
M: breskovo – pirina kaša z rozinami
K: piščančja nabodala, pečen krompir, gratinirana cvetača, zelena     solata
M: pomarančno jabolčno – datljeva kupa

sreda
Z: smoothie (steblo zelene, korenček, jabolko, datelj)
M: sveže pesine palčke, ki jih pomakamo v tahini
K: lečota (rjava leča, cvetača, čebula, korenje, indijski oreški),     zelena solata
M: jabolčno – korenčkov sok, pirine palčke

četrtek
Z: koščki črnega kruha v beli kavi
M: dan prej namočeni lešniki in mandlji
K: jota iz kisle repe, svežega zelja, čičerike in krompirja; ajdovo pecivo z olivami*
M: korenček za glodanje

petek
Z: koruzne žemljice z ghee maslom
M: suhe hruške
K: porova juha, radič s kuhanim krompirjem in fižolom
M: chia mousse z goji jagodami, kakavovimi zrni in koščki banane

CHASKIN RECEPT TEDNA

ajdovo pecivo z olivami

Potrebujemo:
– 1/2 kg ajdove moke
– sol
– žličko pecilnega praška
– narezane olive
– narezane posušene paradižnike

Priprava:
zmešamo ajdovo moko, sol in pecilni prašek, dodamo toliko vode, da dobimo srednje gosto zmes, v katero vmešamo še narezane olive in paradižnik. Naložimo v manjše modelčke (na primer za muffine) in pečemo v pečici na cca 180C 30 minut.
Če imamo več časa, recept izboljšamo tako, da ajdovo moko poparimo z vrelo vodo in pustimo, da se ohladi. Nato nadaljujemo po receptu, samo vode dodamo malo manj.

Dober tek!