Prazničen Zeleni zabojček

[dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”250px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]Almira Sadar
modna oblikovalka in profesorica[/dropshadowbox]

Kar naenkrat smo se znašli v decembru, prazničnem mesecu leta. To je čas, ko se oziroma nazaj in se sprašujemo, kaj smo naredili prav in kaj narobe in si obljubimo, kaj bomo v naslednjem letu izboljšali. To je tudi mesec, ki nam dovoli, da ga spremenimo v pravljico.
Zame je december prav poseben mesec, povezujem ga z vonjavami pečenih piškotov, glasbo “džinglbelsov”, svetlobo barvnih lučk in svečk . Iz predalov povlečem rdečo in zlato barvo ter pozabim na besedico “kičasto”.
Okrasim vhodna vrata, jedilno mizo in kuhinjski pult, v pomaranče vtikam klinčke, s sladkorjem posipam piškote ter jih pomakam v čokolado…
Brez smrekice ne gre. Pri nas je postavljena in okrašena že prvi teden prazničnega meseca. Mogoče zato, ker se vsi tako zelo veselimo daril.
Sem zagovornica daril, takšnih pravih, skrivnostnih, domišljenih in lepo zavitih. Največji čar obdarovanja je izbiranje, kaj, komu, zakaj… in potem zavijanje, prevezovanje, včasih tudi skrivanje. Prav tako odvijanje, šelestenje papirja, trenutek presenečenja…
Ko sem v četrtek zvečer pred vrati zagledala Zeleni zabojček, sem v trenutku vedela, da bom tudi zelenjavo porabila za praznično vzdušje. Še iz otroških let imam najraje surovo zelenjavo, nabrano v domačem zelenjavnem vrtu.

Nastali so praznični zelenjavni krožniki, z željo, da bomo tudi v naslednejm letu čim bolj zdravi.

 

 

Ob tem še ideja – tudi zelenjavni zabojček je lahko super darilo.

Almira Sadar
foto: Ana Hribar