Spremni listič, 18.teden

Praznik dela – delovno
Kot obi?ajno tudi tokrat ob praznikih listek le na eni strani (ker naš fotokopirni?ar ne dela, sickness mi pa lahko le enostransko tiskamo – pa še na tak na?in obeležimo praznik).

Puš?avska vro?ina pojedla precej zaboj?ka
Endivija je postala neužitno usnjata. Motovilec je pognal v neužitne cvetove. Brokoli je ostarel. Cveta?a je postala rumena kot sonce. Vse to se je zgodilo na hitro v preteklih dneh in zaradi prazni?nega prvega maja (ki je bil v torek, ko šele vemo, koliko ?esa potrebujemo) nismo mogli najti dodatnih koli?in iz uvoza, doma?ega pa žal še ni.

Tako smo ostali brez motovilca in cveta?e. Namesto endivije ste dobili kristalko. Dobili smo ostareli brokoli, ki nikakor ni prvokategorni (v treh dneh sonca postane tak). Zato smo mu znižali ceno za 40%, to se nam je zdelo primerna rešitev. ?e se vam ne bi, nam sporo?ite. Povrhu je bilo tudi takega brokolija premalo za vse zaboj?ke, tako da ste nekateri ostali ?isto brez.

Zelo slabo je kazalo tudi z mladim ?esnom (Kersniku ga je ora? vsega ponesre?i zaoral), a smo ga res zadnji hip dobili iznad Portoroža od Sopotnikov (prav tistih, ki pridelujejo tudi fino olj?no olje).

Skoraj ves topaz od Podgrajška, Slovenska Bistrica, a to je res konec za letošnjo sezono (a cenimo, da smo jih imeli prav do zadnjega jabolka). ?ebula (Šlosel, Ilirska Bistrica), krompir iz Ljubljane, divji šparglji iz primorske izpostave (Studen, Obrije). Regrat, koprive, repa, ?emaž, redkvice, koleraba, špina?a (a ne vsa, nekaj smo morali dodati italijanske) (Ivan Retar, Gozd Reka), listnati radi?, sadike zeliš? (Romana Jarc, Horjul). Mlad ?esen (Sopotnik, Portorož). Nedivji šparglji (Kova?, Kranj).