Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 24. teden

Po sila stresnem tednu, ko smo bili mi (pa kmetje pa jagode pa češnje pa sploh vse) zasuti z dežjem, kar je bilo slabo iz mnogih razlogov, pričakujemo mnogo bolj mirnega, pa tudi bolj slastnega (brokolija ne bomo omenjali, sploh).  Dolžni smo še nekaj administrativnih reči, ki jih bomo uredili jutri (tako da če čakate kakšen dokument od nas, čisto malo potrpljenja, do jutri, prosimo).

Imamo in z veseljem v zabojčke damo


Pri Mileni Šloslovi je zrastel bok choy (taka fina zeljnata zelenjava, ki se pretvarja, da je blitva) in mlada blitva (tudi pri Kersniku iz Cerknice smo jo imeli ugledamo, pa jo je že prva toča potolkla).  Imamo kumare pa bučke pa peteršilj, vse to že čisto slovensko iz Prlekije, od Vrbnjaka. Romani je zraslo veliko kolerabic, takih nadzemnih, tako da jih bomo v tem tednu imeli v dopolnjenih in tudi milih zabojčkih. Finega kifeljčarja ne smemo izpustiti, prav tako Retarjeve so jagode (in če bo kolikor toliko spodobno vreme, bodo boljše kot pretekli teden, ko smo se bojevali z vodo in vlago in gnilobo).

Pri Bregarju je pa res dober, sladko-kisel ribez zrastel, res okusen, in v prihodnjem tednu ga bomo imeli v zabojčkih. V enih bo ribez, v drugih jagode, pa tudi sami si ga lahko izberete (ga pa ni neomejeno, tako da bomo v zabojčkih jagode in ribez kombinirali, tako da bo za vse čimbolj prav). Nasploh prvič imamo ribez v zabojčkih, se ga prav veselimo (danes smo ga testirali, da se pohvalimo, je šel v slast zabojčkarjem vseh velikosti). Pa malo manj sezonska in presenetljivo dobra jabolka imamo tudi.

Še vedno so solatni tedni in tu so solatni zabojčki po dobri ceni,  solate kar ne zmanjka pri naših kmetih.

Imamo pa ne damo

Korenje tudi imamo, a ga ne priporočamo, če ni ravno nujno. Tak bolj grenak je, so nas opozorili.

Namesto zaključka

Vedno se nam zdi, da bi morali še veliko reči povedati, da bi zvedeli, kako fajn bomo v tem tednu. Ampak nekje je pač konec. In danes je tu.

(no, samo še k naročilu vas povabimo, potem pa res niti besede več).

Lep sončen teden vam želimo,

vaši od preteklega tedna še malo premočeni zabojčkarji