Maroška solata iz bučk in čičerike

250 g čičerike , 250 g mladih bučk , stisnjen česen, sok ene limone, malo kisa, oljčno olje, žlička medu, sol in poper, nekaj žličk začimbne paste (glej spodaj)

začimbna pasta: po  1 žličko mletega čilija, sušene sladke paprike, mletega popra, cimeta, mlete kumine, zrno stisnjenega česna, 2 žlici limoninega soka in 1 dl olivnega olja

Začimbe popražite na olju, da se razvijejo okusi, pasti dodajte limonin sok. Začimbno mešanico shranite v hladilniku, odlična je z zelenjavo. Če uporabite vso hkrati, vam bo najbrž žal. Čičeriko skuhajte do mehkega, bučke pa a) surove narežite na tankcene trakove ali b) narežite na koščke in blanširajte. Vse sestavine premešamo, solato lahko jemo takoj ali pa ohlajeno.

Na fotografiji je še domač polnozrnat pšenični kruh z z začimbami. Zamesila sem ga s kurkumo, ingverjem, koprcem, koriandrom, kumino in janežem, pa so ga tudi mali otročiči z veseljem použili 😉