Leča s špinačo po indijsko

  • 200 g leče
  • 100 g špinače
  • nasekljana srednja čebula
  • žlica zelenjavne juhe
  • nekaj žlic paradižnikove mezge ali koščki vkuhanega paradižnika
  • 2 sesekljana stroka česna
  • žlička ingverja
  • pol žličke kurkume
  • pol žličke soli
  • dve žlici olja

Lečo kuhamo 15 minut in vmes pripravimo ostale sestavine. Špinačo za minuto potopimo v vrelo vodo in jo odcedimo. Popražimo nasekljano čebulo na žlici juhe (olje dodajmo, ko bo jed kuhana, da ga ne uničimo s segrevanjem), dodamo česen, paradižnik, lečo in začimbe, pokrito dušimo 5-7 minut, dodamo še odcejeno špinačo, pomešamo in postrežemo.

Okusna jed ima veliko proteinov, zadosti dnevnim potrebam po vitaminu A in vsebuje veliko vlaknin.