Pozdravljeni!
Z veseljem bi rekla, da me dež in mraz sploh ne motita in da je pričakovati vročino in sonce v zadnjem tednu maja pač nerealno … Pa ne bom! Vrt je utopljen (no ja, vsaj s polži nimamo več problemov, verjetno so odplavali po Ljubljanici), sadike na balkonu so enako velike, kot pred 14 dnevi, v zakurjenem stanovanju se grejemo z juhicami in ostalimi zimskimi jedmi in čakamo, čakamo, čakamo na več kot le dva dni sonca. Držim pesti, da prehod v nov koledarski mesec pomeni tudi dejansko prehod v poletje. In vse lepe stvari, povezane z njim.
Lep naj-bo-sončen teden,
Sabina
Jedilnik za ta teden:
ponedeljek
Z: pšenični zdrob z domačo marmelado
M: skuta z banano
K: piščančje prsi na žaru, pomfri iz topinamburja, zelena solata
M: rdeče redkvice
torek
Z: smoothie (banana, kivi, mlade koprive)
M: ovsena bombetka z zelenjavnim namazom
K: cvetačna kremna juha z ovsenimi kosmiči
M: jabolko
sreda
Z: domače pirine žemljice z maslom in medom
M: jabolčna čežana s suhimi slivami
K: pire iz brokolija in indijskih oreškov, pečene rezine zelene*
M: sir za žar na posteljici iz endivje
četrtek
Z: svež sok (korenček, pesa, jabolko), jabolčni krhlji
M: skuta z jagodami
K: prosena kaša s špinačo in skuto
M: na palčke narezana koleraba
petek
Z: ajdovi kosmiči z jogurtom
M: sveže stisnjen sok (kumara, jabolko, cimet)
K: zelenjavna juha (korenček, pastinak, brokoli, ..), ocvrti bezgovi cvetovi
M: dan prej namočeni mandlji
CHASKIN RECEPT TEDNA
Pečene rezine zelene (ena taka zimska jed … )
Potrebujemo
2 -3 večje gomolje zelene
sol, poper, mleta paprika, …
bučno olje
Priprava:
Gomolje zelene olupimo in narežemo na rezine, debele približno pol centimetra.
Pol ure jih mariniramo v mešanici bučnega olja in začimb.
Položimo v pekač (najbolje na mrežico) in pečemo na 180*C približno 30 minut – toliko časa, da zelena postane čisto mehka.
Postrežemo skupaj z dobro prilogo in uživamo v okusu, ki ni niti malo podoben sveži zeleni 😉
Dober tek!