Quiche s porom, korenjem in brokolijem
Hrustljava srajčka:
- 250 g pirine polnozrnate moke
- pol žličke soli
- 80 g pretlačene skute
- 50 g masla
- 2 rumenjaka
- nekaj žlic vode
Nadev:
- 250 g brokolija (lahko tudi cvetače)
- večji por, narezan na kolobarje
- korenčka, narezana na kolobarje
- 3 jajca
- 4 žlice mleka
- 2 žlici jogurta ali kisle smetane
- 90 g naribanega sira
- osmina žličke muškatnega oreščka, poper, sol.
Zamesimo testo za srajčko, ga pokrijemo in pustimo počivati. Pečico segrejemo na 200 C. Zelenjavo blanširamo in jo preložimo v cedilo, da odteče voda. Zmešamo ostale sestavine nadeva. Testo razvaljamo, obrežemo in ga pritisnemo ob robove namaščenega pekača. Naložimo zelenjavo, polijemo s prelivom, pečemo 25-30 minut, da malo porjavi in spekli smo odličen quiche! Kar težko počakamo tistih nekaj minut, da se malo umiri in ga lahko postrežemo…