Rabarbaro lahko jeste tudi surovo. Nekateri svarijo pred silnimi količinami oksalne kisline, literatura razkrije, da jo ima manj kot blitva in špinača (ima jo pa). Za praznične dni sladkosnedim priporočamo:
specite si rabarbarino pito!
Testo: 200 g moke, 100 g masla, 100 g sladkorja, 1 jajce
Nadev: 200 g skute, 2 jajci, 100 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1/2 kg rabarbare, Beljakova krona: 4 beljaki, ščepec soli, 50g sladkorja v prahu
Zamesimo testo in ga ohladimo. Olupimo in narežemo rabarbaro.
Pripravimo nadev iz skute, jajc in sladkorja. S testom obložimo dobro namaščen pekač in vanj nadevamo 2/3 skutinega nadeva ter rabarbarine koščke. Pečemo 15 minut pri 180 stopinj C, dodamo še preostali nadev in pečemo še 5 minut. Iz beljakov in soli stepemo sneg, vmešamo sladkor v prahu, zmes namažemo na pito in pečemo, da sneg dobi zlatorjavo barvo. Dolžino peke do zlatorjavega bomo morali za svojo pečico prvič ugotoviti sami, naslednjič bo že lažje.